Mooie overwinning op een zonnige zaterdagmiddag.

Datum 25-03-2017
Tijd 11:30
Thuis Olmen U9 A
Uit KVV Rauw Sp. A
Eindstand 13-6
27 maart 2017 door Davy CLEE
Nadat vorige week onze wedstrijd in Wezel door de hevige regen werd afgelast, is het zonnetje vandaag wel van de partij. Hopelijk is dit het signaal voor mijn spelertjes om er ook een stralende wedstrijd van te maken.

De wedstrijd begint aanvankelijk met een aantal kleine kansjes langs de 2 kanten, maar er valt alsnog geen doelpunt te noteren. In minuut 4 opent Rauw de score: Niel dribbelt de bal in en loopt zich vast op een tegenspeler. De tegenspeler gaat alleen door en laat Jarne kansloos. Vrij snel hierna zet Niel zijn foutje recht. Op een corner van Kobe, neemt hij de bal in 1 tijd op de slof en de bal gaat onder de lat binnen. In minuut 10 komen we op voorsprong: de bal is voor Rauw buiten en wordt door de tegenspeler op Daan getrapt. Hierdoor komt de bal voor de voeten van Kobe terecht en deze loopt alleen op de keeper af en legt hem rustig naast de doelman in de rechterbenedenhoek. Nog geen minuut later hangen de bordjes echter al terug in evenwicht. We kunnen dit kwartier toch nog met een voorsprong afsluiten. Na een onderschepping van de bal door Ibe, past hij de bal op rechts naar Niel. Niel neemt de bal aan en steekt hem door naar Daan. Daan besluit door de benen van de keeper in doel.

In het tweede kwartier komt Rauw al vrij snel terug op gelijke hoogte. Na dom Olmens balverlies, komt de spits alleen voor doel en laat Jarne het nakijken. Twee minuten later komen we zelfs op achterstand: wij krijgen een bal van Rauw niet weggewerkt waardoor de afvallende bal wordt binnengetrapt. Het wordt zelfs nog 3 - 5 na een goede aanval van ons, maar de bal wordt geblokt waardoor zij na een snelle counter kunnen scoren. Onze jongens laten de moed echter niet zakken en scoren 1 minuut later al de aansluitingstreffer. Cisse verovert de bal en speelt Niel op rechts aan, Niel geeft een kruispas op Kobe en Kobe laat de doelman kansloos. 2 Minuten later hangen de bordjes terug in evenwicht. Cisse verovert de bal opnieuw en speelt Niel in de diepte aan. Niel zet zich goed breed, houdt de terugkomende verdediger af en scoort met een geplaatst schot in de rechterbenedenhoek. We zien in de laatste minuten van dit kwartier nog een doelpunt aan de 2 kanten. Ons doelpunt valt er na een mooie dribbel op links van Kobe, hij bedient Cisse en deze zet de rustscore op 6 - 6.

Het derde kwartier starten we met een keeperwissel: Daan gaat Jarne in doel vervangen. In minuut 33 komen we terug op voorsprong. Ibe dribbelt de bal in en past achteruit op Jarne, Jarne verlegt het spel op links naar Kobe en Kobe speelt de bal tussendoor naar Niel. Niel schiet de bal via de benen van de keeper binnen. De volgende kans is terug voor Rauw. Daan doet echter een goede save en speelt de bal snel naar Ibe. Ibe speelt door naar Cisse op rechts en hij kan de score vergroten naar 8 - 6. In dit kwartier valt ook nog de 9 - 6: een diepe bal op de spits van Rauw wordt door Jarne geblokt en hij speelt op rechts Kobe vrij. Kobe loopt zijn flank af en speelt de bal centraal voor doel naar Cisse. Cisse heeft geen tegenstander meer voor zich en kan de bal in doel lopen.

Het laatste kwartier is het alles Olmen wat de klok slaat, buiten nog 1 goede redding van Daan. Dit komt ook duidelijk tot uiting bij de 10 - 6 waar de bal door iedere veldspeler van Olmen geraakt wordt alvorens deze in doel verdwijnt. Ibe stapt op het juiste moment uit en onderschept hierdoor de ingespeelde bal, hij speelt Niel op rechts aan waarna deze de bal doorspeelt naar Kobe. Kobe zet op zijn beurt voor en Cisse schiet in 1 tijd binnen. In minuut 52 zien we dezelfde doelpuntenmaker: een hoge bal van de keeper van Rauw wordt door Niel uit de lucht geplukt en hij zet Cisse alleen voor doel, die zijn 5de van de middag scoort. 3 Minuten voor het einde kan Ibe eveneens zijn doelpuntje meepikken: Rauw geraakt niet uit de verdediging en Ibe kan de bal blokken waardoor die over de keeper katapulteert. Aangezien iedereen reeds gescoord heeft, behalve onze keeper Jarne, proberen we hem ook nog een doelpuntje aan te bieden door hem in de punt te posteren. De eerste kans gaat nog naast het doel, maar bij de tweede kans is het wel prijs. Niel troeft in het middenveld zijn tegenspeler af en speelt de bal door naar Jarne. Jarne kan de eindscore van 13 - 6 laten optekenen.

Een dikke proficiat aan mijn jongens! Het harde werken op training van de afgelopen weken heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. We zijn in duel steviger geworden ten opzicht van 2 maanden terug en het geleverde spel en de inzet zijn erop vooruit gegaan.

Speelden voor Olmen: Jarne Torre y GarcĂ­a, Ibe Ooms, Cisse Noels, Kobe Van de Ven, Daan Vanmechelen en Niel Clee
 

Verslagen

 

2018 goed gestart

13-01-2018
 

Ploeg van't Stad

09-12-2017
 

Te weinig vuur

02-12-2017
 
 
 
 

onbegrijpelijk

25-11-2017
 

LAVA-beker U9A

22-11-2017
 
 

Knappe prestatie

18-11-2017
 
 

Thriller

21-10-2017
 
 
 
 
 

Net niet

14-10-2017
 

nipt verloren

07-10-2017
 

Prachtprestatie

30-09-2017
 

Sterke eerste helft

07-10-2017
 
 
Terug naar boven