Goed als team verdedigd

Datum 02-09-2017
Tijd 11:10
Thuis VV Laakdal
Uit Olmen U11 B
Eindstand 4-0
04 september 2017 door Herwig SNEYERS
In de eerste wedstrijd van het seizoen starten we aarzelend. De eerste grote kans is voor de tegenpartij maar Kaat red ons van een vroege achterstand. Daarna herstellen we het evenwicht en krijgen we ook een aantal kleine kansen via Jahiro, Sill en Janne. We hebben de eerste helft zeer goed als team verdedigd.

Na de pauze, spelen we de eerste 7 minuten de tegenstand op een hoopje. We houden de bal in onze rangen en de tegenpartij wordt wanhopig omdat ze de bal niet kunnen veroveren. Spijtig genoeg kunnen we geen open kansen creëren tijdens die periode. Op het einde van het derde kwart maakt onze verdediging een dekkingsfout waardoor Laakdal de 1-0 kan scoren. We geven niet op en we gaan vol voor de gelijkmaker daardoor moeten we meer risico nemen.

In het laatste kwartier proberen we nog kansen te creëren maar we voetballen te veel door het midden waardoor we te veel balverlies lijden. Tijdens één van die counters scoort Laakdal de 2-0. Daarna proberen we nog wel om de 2-1 te scoren maar het is vooral Laakdal die nog open kansen krijgt en hun kansen afmaakt (3-0 en 4-0).

Wat moeten we onthouden?
- Goed als team verdedigd
- We kunnen goed voetballen (zie eerste 7 min van 2de helft)
- Durven aanvallen via de flank

speelden voor Olmen: Kaat, Mirthe, Mathis, Ferre V, Brun, Tuur, Janne, Rube, Simon, Sil, Kirsten en Jahiro
Gekwetst: Ferre N.
 

Verslagen

Terug naar boven