LAVA-beker U9A

LAVA BEKER
Olmen U10 B
22-11-2017
18:00

Deze avond staat de LAVA-beker voor de U9-ploegen op de terreinen van VV Laakdal geprogrammeerd. Er zijn 12 ploegen ingeschreven, verdeeld over 4 poules van 3 ploegen. Wij zijn samen met KFC Mol Sport en KFC Tongerlo ingedeeld in poule 3.

Wedstrijd 1: Olmen U9A - KFC Mol Sport
Aangezien het al van vorig seizoen geleden is dat we nog tegen Mol gespeeld hebben, weet ik op voorhand niet wat ik van deze wedstrijd mag verwachten. We beginnen echter met een vliegende start. Robbe trapt de bal af, achteruit naar Cisse. Cisse ziet Niel diep gaan op de rechterflank en speelt de bal binnendoor. Niel schiet de bal gekruisd in de linkerbenedenhoek. De volgende minuten blijven we het spel maken, maar tot grote kansen komt het niet. In minuut 7 schiet een bal onverwacht door en kan de aanvaller van Mol alleen op Jarne af gaan. De spits werkt beheerst af waardoor Jarne kansloos is. De volgende kans is opnieuw voor Mol. Wij trappen de bal af, maar Mol kan de bal onderscheppen waardoor een kans voor de tegenpartij wenkt. Cisse is echter goed gevolgd en kan de bal blokken waardoor deze in de handen van Jarne katapulteert. Jarne herneemt onmiddellijk aangezien hij gemerkt heeft dat de organisatie bij Mol door hun aanvallende actie even weg is en Fabian op de linkerflank volledig vrij staat. Fabian gaat alleen op de keeper af en plaatst de bal in de linkerbenedenhoek, buiten het bereik van de keeper. De resterende minuten blijft het spel goed op en af gaan met kleine kansjes langs weerszijde, maar de keepers echt verontrusten is er niet meer bij. Eindstand 2-1 en de eerste overwinning van de avond is een feit.

Wedstrijd 2: Olmen U9A - KFC Tongerlo
Van het afgelopen competitieduel weten we dat dit een sterke tegenstander is. Vermits we toen het onderspit moesten delven is dit wel een unieke kans om revanche te nemen. Al in de eerste minuut lopen we achter de feiten aan. Een hoog meevoetballende doelman van de tegenpartij speelt de spits in de diepte aan, deze krijgt te veel ruimte en schiet de bal in doel. Nog geen minuut later doet zich hetzelfde scenario voor waardoor we op 2 minuten tijd al 2 doelpunten in het krijt staan. Na deze beginminuten komen wij wat beter in de wedstrijd en vangen we de tegenpartij beter op waardoor zij door onder andere sterk verdedigend werk van Kobe en Jarne, Daan niet meer kunnen bedreigen en wij zelf een paar keer kunnen tegenprikken. In 9' kan Robbe de aansluitingstreffer scoren. De keeper komt weer hoog op, maar Robbe kan hem afblokken en van ver in het lege doel besluiten. Het blijft echter moeilijk om een oplossing te vinden tegen de hoog meevoetballende keeper waardoor zij telkens een man meer situatie kunnen creëren. Op 2 minuten tijd kan Tongerlo de score dan ook opdrijven naar 1-4. In de slotfase kunnen we op een vergelijkbare manier als het doelpunt van Robbe, deze keer via Cisse nog milderen tot 2-4. In de laatste minuut wordt de eindstand op 2-5 gebracht. We moeten toegeven dat deze ploeg wat meer kwaliteiten dan de onze had, maar dat we er wel voor gevochten hebben.

Einde van de voorrondes met 1 overwinning en 1 verlieswedstrijd. Hierdoor eindigen we 2de in onze groep en zullen we in de 2 laatste wedstrijden strijden voor plaats 5 tot en met 8, te beginnen tegen Kasterlee.

Wedstrijd 3: Olmen U9A - Kasterlee
Kasterlee is voor ons een onbekende tegenstander. In de competitie zijn we hen nog nooit tegengekomen. De enige ontmoeting dateert van vorig jaar in de LAVA-beker U8 waar we toen met 4-3 aan het langste eind trokken. We beginnen de wedstrijd met onmiddellijk veel druk naar voor. Nadat de eerste kans van Niel nog in hoekschok wordt gewerkt door de doelman is onze tweede kans wel raak. Robbe krijgt de bal centraal aangespeeld en opent op rechts op Fabian. Fabian schiet de bal gekruisd in de linkerbenedenhoek. In de daaropvolgende minuten creëren we nog een paar mooie scoringskansen, maar de goalie is goed aan het opletten en kan het scoren telkens beletten. Na 5 minuten begint Kasterlee de wedstrijd over te nemen. De eerste kans wordt door Daan nog in hoekschop geduwd, maar ondanks goed keeperswerk kan hij niet vermijden dat zij in minuut 6 en 8 hun achterstand kunnen ombuigen naar een 1-2 voorsprong. Voor mijn ploeg is dit het signaal om terug uit een ander vaatje te gaan tappen. Eerst worden Niel, Cisse en Kobe nog gestopt door de verdediging en de doelman, maar in minuut 13 kan Niel de 2-2 eindstand toch op het bord zetten. Aangezien de winnaar van dit duel moet aanduiden wie er voor de 5de plaats zal spelen, zullen 3 penalties de winnaar moeten aanduiden. Zowel Jarne, Cisse als de 2 eerste tegenstanders schieten hun penalty onhoudbaar in de benedenhoek. Fabian neemt onze derde penalty voor zijn rekening en trapt de bal staalhard onderkant kruising, maar de bal kaatst terug net voor de doellijn. Indien de derde speler van Kasterlee kan scoren, is de wedstrijd beslist. Hij bezwijkt echter onder de druk en trapt de bal naast doel waardoor er een vierde strafschopnemer moet aangeduid worden. De eerste bijkomende speler die zal trappen is Robbe. Er is geen enkele van mijn spelers die zo hard op een bal kan trappen en hij trapt de bal dan ook niet te pakken in het dak van het doel. De druk ligt nu opnieuw bij Kasterlee. Het intrappen van hun vierde strafschopnemer is goed, maar Daan kan de bal met zijn vingertoppen tegen de paal duwen waardoor de bal uit doel gehouden wordt en wij doorgaan voor de 5de plaats. Een bijzonder leuk moment voor onze ploeg en zeker voor onze keeper, maar zeer stressy voor de trainer.

Wedstrijd 5de plaats: Olmen U9A - Olen United
Via Wim (U9B) weten we dat Olen United een niet te onderschatten ploeg is die goed voetbal brengt. We beginnen de wedstrijd weer met veel druk naar voor net zoals onze vorige wedstrijden die we vandaag gespeeld hebben. De eerste kans is dan ook voor ons. Cisse speelt Niel op links vrij en hij zet in 1 tijd scherp voor, maar zowel Robbe als Fabian komen een teen te kort om de bal binnen te tikken. Door deze actie liggen onze flanken wel open waardoor de tegenstander onmiddellijk gevaarlijk kan counteren en we het missen van onze kans betreuren aangezien zij deze kans niet laten liggen. We laten dit echter niet aan ons hart komen en blijven goed voetbal spelen en kansen creëren, maar scoren zit er nog niet in. In minuut 5 brengt Cisse de score weer in evenwicht. Hij kan met de bal aan de voet oprukken en schiet van net over de middenlijn de bal op doel. De keeper kan er net niet bij en de bal verdwijnt in het dak van het doel. Wij blijven druk naar voor ontwikkelen, maar hebben wat pech met de afwerking door 2 ballen op het doelkader en een paar gemiste kansen. De wetten van het voetbal zijn echter hard: als je zelf de kansen niet kunt afmaken, krijg je het deksel op de neus. In minuut 8 en 9 kan Olen telkens op de counter 2 doelpunten scoren, ondanks pogingen van Kobe en Daan om hen het scoren te beletten. We blijven de wedstrijd echter verder domineren, maar verder dan de aansluitingstreffer (2-3) via een afstandsschot van Jarne komen we niet meer.

We sluiten het tornooi dan ook af op de zesde plaats. Een goed tornooi van de hele ploeg, met drie van de vier wedstrijden dat we het betere van het spel hadden. Een dikke proficiat jongens!!!

Speelden voor Olmen: Kobe Voet, Cisse Noels, Robbe Mullie, Daan Vanmechelen, Fabian Thys, Jarne Torre y García en Niel Clee
 
 

Verslagen

Terug naar boven