Eerste overwinning tegen een jaartje ouder is een feit.

FC Netezonen A
Olmen U10 B
17-02-2018
3-6

Na de voorbije wedstrijden waarbij we telkens voetballend vrij goed voor de dag kwamen, maar tegen een jaartje ouder op fysiek vlak vooral het laatste half uur wat te kort schoten, lag er deze zaterdag in en tegen FC Netezonen een nieuwe kans te wachten om te bewijzen dat de progressie van de voorbije weken zich verderzet.

In de eerste minuten is al vrij duidelijk dat er vandaag iets te rapen valt. We zitten voortdurend op de helft van de tegenstander, hebben veel minder schrik in de duels en kunnen een aantal kleine kansjes bij elkaar voetballen. In minuut 9 komen we 0-1 voor. Na een doeltrap van Netezonen kan Seppe de bal onderscheppen en onze spits Tuur aanspelen. Hij neemt de bal aan, draait door en schiet de bal in de rechterbenedenhoek binnen. Kort daarna wordt er een mooie 1/2 opgezet tussen Niel en Wout. Niel zet de bal strak voor, maar Ivan komt 1 teen te kort om de score op te drijven.

Het tweede kwartier start zoals we het eerste kwartier geëindigd zijn, maar zonder echte noemenswaardige kansen. In minuut 20 speelt Jarne de bal diep op links richting Kobe. Kobe haalt de achterlijn en trekt de bal voor. De keeper kan het schot van Tuur nog weren, maar de bal valt in de voeten van Wout die de bal kan binnentrappen. Spijtig genoeg kunnen we deze 0-2 voorsprong niet vasthouden tot aan de rust. In de laatste minuut een doeltrap voor Zjef. In ons middenveld wachten we de bal te lang af waardoor de nummer 10 van de tegenstander ertussen zit en veel terrein kan goedmaken om vanop 15 meter de bal hard in doel te trappen.

De derde helft begint met veel druk naar voor. Dit resulteert in een aantal kleine kansjes voor Tuur, Xander en Kobe en een aantal corners, maar voorlopig geen doelpunten. In minuut 35 wordt er door Niel een goede strakke corner gegeven waarop we goed inlopen en op doel schieten, maar de keeper kan de bal nog weren. Op het moment dat de verdediger de bal wil wegtrappen, kan Kobe zijn voet ervoor zetten waardoor de bal over de keeper in doel wordt gekatapulteerd. Een paar minuten later volgt er een slechte doeltrap van de keeper van Netezonen recht in de voeten van Tuur. Tuur kan alleen op doel af en plaatst de bal naast de keeper. In dit kwartier volgt er nog 1 mooie kans. Een goede strakke corner van Niel wordt door Kobe in 1 tijd overgenomen, maar de keeper kan de bal nog net uit het doel boksen.

Concentratieverlies in het begin van het laatste kwartier zorgt ervoor dat de tegenstander kan terugkomen op 2-4. Een hoekschop van de tegenstander belandt in 1 keer in doel ook al stond er iemand van ons aan de eerste paal opgesteld. Het concentratieverlies is echter van korte duur. Seppe met een snelle inworp naar de vrijgelopen Kobe, Kobe speelt op zijn beurt de bal door naar Wout. Wout legt aan, maar kraakt zijn schot. De bal komt echter in de voeten van Tuur terecht die de bal beheerst binnentrapt. Onmiddellijk daarna kapt Wout zijn rechtstreekse tegenstander uit en legt vanop afstand aan. De keeper bokst de bal nog weg, maar Niel neemt de bal in 1 tijd op de slof en de bal verdwijnt voor de 2-6 mooi in doel. Bij onze laatste kans zijn dezelfde 2 spelers betrokken. Na een Olmense corner komt de bal bij Wout terecht. Wout speelt Niel met de rug naar doel aan, Niel draait zich mooi vrij van zijn tegenstander en schiet, maar de bal belandt spijtig genoeg tegen de paal. Bij de hierop volgende tegenaanval kan de aanvaller van Netezonen profiteren van twijfel tussen onze verdediging en onze keeper waardoor de eindstand van 3-6 op het bord wordt gezet.

Het eerste resultaat voor weken van hard werken voor onze ploeg is binnen. Een dikke proficiat voor iedereen die vandaag speelden en eveneens een dikke proficiat voor de spelers die er vandaag niet bij zijn, maar die zich ook al weken hard inzetten om dit niveau nu al te halen!

Speelden en scoorden voor Olmen: Jarne Torre y Garcìa, Xander Peeters, Tuur Swinnen (3x), Wout Kenis (1x), Zjef Geysen, Kobe Van de Ven (1x), Ivan-Lawrence Kanu, Seppe Duchateau en Niel Clee (1x)
 

Verslagen

 
 
 
 
 

Eerste nederlaag

15-09-2018
 
 

onverdiend verloren

24-03-2018
 

gefeliciteerd

10-03-2018
 

Ploeg van't Stad

09-12-2017
 

2018 goed gestart

13-01-2018
 
 
 

Te weinig vuur

02-12-2017
 
 

onbegrijpelijk

25-11-2017
 

LAVA-beker U9A

22-11-2017
 
 

Knappe prestatie

18-11-2017
 
 

Thriller

21-10-2017
 
Terug naar boven