Tussen hels en hemels

VV Laakdal
Olmen U12 B
13-10-2018
13-3

Iedereen present voor deze eerste wedstrijd na de lange winterstop, op Ruben en Lennert na. Lennert moest de A-ploeg depanneren, aangezien die met veel afwezigen zat. Dat hebben we geweten, want zonder onze laatste man was het bij het begin van de wedstrijd even wennen. Daarvan kon Laakdal, dat duidelijk uit was op een revanche, profiteren. De belegering van onze goal leidde al in het eerste kwart tot drie doelpunten van de tegenpartij. Toen Kaat en Mirthe tijdens het tweede kwart aan de kant bleven, werd ook Ruben gemist. Nu zaten we immers zonder keeper. De tegenstander maakte alweer prima gebruik van de twijfels die nu binnen onze rangen heersten, en maakten in een tiental minuten acht goals. Ruststand: 11-0, als we goed hebben geteld. Het was afzien, voor de spelers, voor de trainer, voor de ouders en al wie onze Zwaluwen genegen is.
Maar genoeg is genoeg, zei de jonge bende. In de tweede helft zetten de onzen, nu terug met de hulp van de tweeling Kaat en Mirthe, de puntjes op de i. De aanvallen van Laakdal (en dan vooral hun sterke nummer 7 - op positie 10) werden nu wilskrachtig afgestopt. En wat in de eerste helft helemaal niet lukte, gebeurde nu wel. Mike trof raak met een goal die doellijntechnologie verdiende, Nand tikte een balletje binnen aan de tweede paal en Jef schoot recht in de kram van ver. Tweede helft: 3-2 voor onze rakkers.
Die tweede helft nemen we dan ook mee naar de volgende wedstrijd. Opdracht deze week: de eindejaarsfeestjes eruit trainen, en vrijdag op tijd gaan slapen, zodat we wakker en monter zijn om Berg en Dal aan te pakken en opnieuw de smaak van de zege te mogen proeven.
 

Verslagen

Terug naar boven